tirsdag 5. januar 2016

KURS - KURS - KURS

Jepp, jeg starter året med å ha fullbooket vårhalvåret med masse kurs i både kalligrafi og bokbinding. Til og med et kombinert kurs hvor jeg skal forsøke å gjenskape det jeg var med på i Following the Lines-workshopen som mine gode venner og kolleger Mari, Birgit og Massimo holdt i pinsen for en stund siden.

Først ut er kalligrafikurs hvor det blir gjennomgått italic-alfabetet. Det er en stund siden jeg har holdt kurs i denne skriftformen, så det skal bli godt å ta det opp igjen.

Kalligrafikurs
Sted: Skedsmo husflidslag, Tingvold, Gjoleidveien 9, Skedsmo
Tid: lørdag 6. og søndag 7. februar 2016 kl. 11-16
Link for påmelding, skroll ned til kurs nr. 5: http://skedsmo-husflidslag.no/kurs-.aspx

Neste kurs ut er det kombinerte...

Kalligrafi- og bokbindingskurs med collageteknikker
Sted: Oppegård husflidslag, Kapellveien 7, Kolbotn
Tid: fredag 4. mars kl. 18-20.30, lørdag 5. mars og søndag 6. mars kl. 10-16
Link for påmelding: http://www.oppegard-husflidslag.no/kurs.htm

Til slutt runder vi av med en reprise av kurset jeg holdt for Vestby husflidslag i høst.

Bokbindingskurs - fotoalbum og sløyfebok
Sted: Skedsmo husflidslag, Tingvold, Gjoleidveien 9, Skedsmo
Tid: lørdag 16. og søndag 17. april 2016 kl. 10-16
Link for påmelding, skroll ned til kurs nr. 12: http://skedsmo-husflidslag.no/kurs-.aspx

Velkommen skal dere være! Spre ordet dersom du kjenner fler som kan være interessert. Det er ikke mange plassene på kurset, så om du ønsker å sikre deg plass bør du være raskt ute med å melde deg på.

Ellers, vel jeg har vært litt fraværende her på bloggen min. Jeg har nok måttet være det fordi jeg har vært rimelig opptatt med forskjellige prosjekter både kurs og andre oppdrag jeg har fått. Det er jo godt det da, at det er liv i håndverk som ikke er så utbredt. Jeg har holdt på med å skrive løkkeskrift og stavskrift til nytt skriftverk for skolene i samarbeid med Cappelen Damm. Det er fremdeles pågående, men jeg håper det vil komme ut så skolebarn som starter i 1. klasse til høsten vil lære å skrive etter å ha hermet etter min løkke eller stavskrift.

Ellers har jeg skrevet på diplomer. Jeg har noen faste kunder som er så hyggelige og kommer tilbake år etter år. Det setter jeg veldig pris på. Selv om det ikke er så stor jobb å skrive et navn og et årstall, så er det allikevel en del forarbeide for å få navn skrevet med blekk og penn og se fint ut. Litt ekstra press er det, som nevnt tidligere, når jeg skriver på diplomene til Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse som foregår på direkte TV. Da kan jeg ikke skrive feil liksom. Fast gjenstand som blir med i veska på den jobben er føner så jeg får blåst blekket tørt før Dronningen overrekker diplomet på scenen.

Jeg fikk også et veldig hyggelig oppdrag midt i julestria fra Filippa K. Jeg satt i butikken og skrev personlige julehilsener til kundene som kom innom for å handle julegaver. Det var en annerledes og koselig opplevelse. Håper både oppdragsgiveren og ikke minst kundene satte pris på det.

På kursene jeg holdt i høst var det så mange deltakere som aldri før. De oste av pågangsmot og skaperevne. Det er noe med å lage noe helt annet enn det man har gjort før, eller å se nye muligheter for den nye kunnskapen man tilegner seg til bruk i kombinasjon med noe man allerede kan. Jeg forsøker å endre kursene mine litt slik at tidligere deltakere kan komme tilbake for å lære noe nytt. Det er veldig hyggelig å se igjen gamle "kjente", og det er så mye å lære.

Ingen kommentarer: