søndag 2. mars 2014

"Following the Lines" - make an artists book - Kalligrafi- & bokbindingsworkshop

Jeg gleder meg utrolig mye til dette kurset....! Jeg er bare med på å arrangere det, men skal selvsagt delta på dette kurset.

Jeg kjenner to av kursholderne fra før, Mari som jeg studerte bokbinding og kalligrafi med på Roehampton Institute og Birgit Nass traff jeg på Calligraphy Symposium i Sunderland i 2011. De er to blide og inspirerende jenter som har holdt mange kurs i både bokbinding og kalligrafi fra før. Massimo er fra Italia og reiser verden rundt for å holde kurs i kalligrafi. Det er helt supert at de alle har både tid og anledning til å komme hit samtidig for å gi oss dette utrolig spennende kurset der vi vil kunne lære både om å bygge opp bakgrunner og jobbe med collage og komposisjon, jobbe med historiske skrifttyper og generelt eksperimentere med kalligrafi og bokstaver og til slutt få mulighet til å binde dette sammen i en bok! Meld deg på da vel :)

Under følger litt mer informasjon om hva man bør ta med seg av utstyr...så vet du det dersom du er nysgjerrig på det.

OM DU ØNSKER Å MELDE DEG PÅ SÅ SEND MEG EN E-POST, SÅ VIL DU FÅ BETALINGSINFORMASJON FOR Å SIKRE DEG PLASS PÅ KURSET: tone@bokstaven.net

På dette kurset kan man egentlig ta med seg hva man ønsker av papirer og kalligrafiutstyr og enklere bokbindingsutstyr dersom man har dette fra før. Bare fantasien setter grenser!

Se allikevel gjennom listen under for å få noen ideer til hva kursholderne tenker at er lurt å ta med seg. Det vil bli mulighet for å kjøpe inn litt bokbindingsutstyr fra meg. Det ligger dessuten en kunstmaterialbutikk bare noen kvartaler fra der kurset holder til. På fredag har de åpent mellom 10-17, lørdag mellom 10-15, så man kan løpe ned dit før kurset på fredag eller når vi har pause på lørdag. Christ Engebretsen heter butikken. Sjekk gjerne ut deres nettside for å se hva de selger www.tegne.no

Materialliste (på engelsk, spør dersom du er usikker på hva de forskjellige tingene er):

Writing tools: Pointed nib, broad edged nibs (different sizes), experimental writing tools (like ruling pen, folded pen, automatic pens), fine liner (pigmented and water proof), balsa wood, flat brush (5-8 cm), pencil.

Writing Fluid: Waterproof ink in different colors and black, extra fine quality gouache in different colors and black and white. Also bring the following: Palette or plastic dish for dipping big writing tools in the colors, sponge, paper towels, apron.

Paper for the collage: One handmade watercolor paper (about 400 g/m², 50 x 70 cm), thin colored papers like old book pages, joss paper, rice paper, A3 sketching paper for exercises.

Paper for the book: Good quality paper for the pages with a smooth surface about 100-120 g/m² (for example Ingres, Canson, Fabriano, Hahnemühle), you can bring some sheets of other colored papers too like black paper or tracing paper.

Bookbinding Tools: Bone folder, metal ruler, cutting mat (minimum size A3), scalpel/cutter, bookbinding thread (linen thread), needle, awl/pricker.
Lunsj/middag:

Det er mulig å spise lunsj på Tekethopa Café, som ligger på hjørnet ved St. Olavs gt. og Munchs gate, både på lørdag og søndag. Det er selvsagt mulig å ta med lunsj og spise det i kurslokalene også. Det vil være kaffe/te og småkaker/kjeks som man vil kunne forsyne seg av i løpet av dagen i kurslokalene.
For de som ønsker vil det arrangeres felles middag lørdag kveld. Jeg bestiller bord på hyggelige Olympen Restaurant der de serverer god og rimelig mat i hyggelige omgivelser. Jeg vil komme tilbake til dette nærmere for å kunne bestille bord til de som ønsker å bli med.

NB! Lunsj og middag må hver enkelt betale for selv.

Ingen kommentarer: