søndag 7. mars 2010

Nordiske bokbind 2010 - Opplev bokbinderkunst i toppklasse


Velkommen til et sjeldent møte med Nordens fremste bokkunstnere og bokdesignere!

Hele 90 bokbindere fra hele Norden deltar i denne vennskapelige konkurransen. De har bundet inn én og samme diktsamling, "Nordenvind", med bidrag fra 15 nordiske diktere - norske bidrag av Stein Mehren og Knut Ødegård.

Nordiske bokbind arrangeres hvert fjerde år og ansvaret går på rundgang mellom Island, Danmark, Finland, Norge og Sverige. Årets konkurranse har resultert i 89 bokbind som vises på utstillingen. Bidragene viser stor idérikdom og varierende uttrykksformer. Nordiske bokbind er en vennskapelig konkurranse der bokbinderne viser gode ferdigheter og stor kreativitet i et gammelt kunsthåndverk.

Utstillingen arrangeres av Nordiske Bokbind i samarbeid med Nasjonalbiblioteket.

Det er utarbeidet en rikt illustrert katalog over alle bidragene, som du mottar gratis åpningskvelden - så møt opp 18. mars kl. 20 i Nasjonalbiblioteket på Solli plass!

Jeg er en av utstillerne og vil være tilstede åpningskvelden og lørdag 20. mars mellom kl. 12 og 14 der jeg vil demonstrere litt bokbinding og eventuelt fortelle om bøker som er utstilt.

Utstillingen er åpen i perioden 18. mars kl. 20 til 21. april kl. 13.

Velkommen!

5 kommentarer:

Agneta sa...

Så flott! Jeg skal ta meg en tur. Har du forresten noen kurser på gang?

Tone Brunelle sa...

Ja jeg holder kurs fire tirsdager med oppstart 13. april kl. 17.30. Tror det vil være midt i blinken for deg, så meld deg på! :D

Tone Brunelle sa...

Glemte å si hvor du melder deg på. Det gjøres til Folkeuniversitetet Oslo. Se forrige post, der står det litt mer informasjon om hva jeg vil gjennomgå.

Agneta sa...

Åh! Typisk, jeg jobber fast tirsdagskvelder, i all overskådelig fremtid... Håper jeg kan være med neste gang det blir kurs. Jeg samler på papirer og vakre ødelagte bøker som jeg kan bruke så når dagen kommer har jeg masse spennende å inspireres av.

Tone Brunelle sa...

Det var synd, men det er mulig jeg får satt igang et kurs i privat regi. Jeg får en del henvendelser fra folk om det, så da må jeg forsøke det. Følg med på bloggen min! :)