onsdag 21. november 2012

Novembernytt

November er måneden når alt blir mørkere og panikken sprer seg fordi det nærmer seg jul. Vel, for noen har panikken allerede startet for fristen(e) for innsending av bøker til det store utland (Danmark og England) har nærmet seg med stormskritt og i tillegg har den opprinnelige fristen blitt utsatt i begge arrangementene jeg har meldt meg på i. Jeg burde dermed hatt allverdens tid til å få gjort det jeg burde, men allikevel er jeg bare et menneske, som kjenner det begrepet tidsklemma så altfor, altfor godt. Jeg har blitt en mester i å sjonglere jobb, videreutdannelse, barn, svømmetrening, har holdt kurs hver onsdag som jeg holder på Folkeuniversitetet i Oslo + å binde inn to designer innbindinger OG helst også få unna diverse oppdrag før jul, være seg reparasjon av bøker eller å få lagd årets julekort ferdig (Ja, det dreier seg om det jeg rett og slett ikke fikk tid til å gjøre ferdig i fjor. Skissen er jo der, så det er bare å brette opp ermene og få det ferdig i år! (Det er best slik).
Terje Vigen - collage med papir, skinn og fiskemetallbiter.
Vel, for å ta det første først. Terje Vigen ble sendt med Quick Pack og ankom København kun kort tid etter fristen. Bilde og følgebrev med beskrivelse var derimot sendt. Heldigvis var det godtatt at boken kom litt sent. Så var en ting i boks. Det blir spennende å følge med og se alle de andre bøkene som også deltar. For mer informasjon kan man jo gå inn på denne linken: http://www.nordicbookbinding.dk/nordicbookbinding-2013

Denne helgen må jeg få ferdig En midtsommernatts drøm som må være i Oxford før neste fredag. Det går kanskje med et skrik om jeg gjør innbindingen så enkel som mulig. Bare teknikken og designen holder mål, da. Det blir spennende. Jeg har ideen inni hodet, det er bare å få det til å bli overført til boken. Bilde følger.

Kjøp noe av meg eller lag noe selv!
 Om ikke det var nok, så har jeg planlagt å holde åpent verksted/julemarked her i Edvard Griegs vei 4 første helgen i desember under mottoet "Kjøp noe av meg, eller lag noe selv". Jeg åpner dørene til mitt hjemmeverksted og selger bøker og album, kort og bokmerker jeg selv har lagd. Det vil også være mulig å kjøpe materialer og få demonstrasjon på hvordan man lager noen enkle prosjekter i kalligrafi og bøker eller album slik at man også kan lage hjemmelagede gaver til jul. Dette er noe jeg ikke har gjort før og det blir veldig spennende. Velkommen til en fin dag enten lørdag 8. eller søndag 9. desember. Jeg har åpent fra kl. 12-16 begge dager. Gløgg og papperkaker er en selvfølge.

Håper det er noen som kommer innom på julemarkedet for å bli inspirert. Ellers planlegger jeg vårens kurs. Det vil komme et helgekurs i japansk bokbinding hos Oppegård Husflidslag i april (tror jeg). Ellers starter vårens kurs i bokbinding og kalligrafi også opp med nytt innhold som passer gamle og nye deltakere. Info følger når det nærmer seg.

Ha en fortsatt fin november...

Ingen kommentarer: