fredag 2. september 2011

Det er tid for diplomer...

Jeg har virkelig kastet meg rundt den siste uken og fått to spennende oppdrag der jeg skulle skrive på diplomer. Det ene for selveste Dronning Sonja!

Jeg ble i hui og hast spurt om jeg kunne skrive på diplomer i forbindelse med Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Diplomene skulle deles ut på fredag 25. august i Operaen mens NRK1 skulle filme og salen var fullsatt. Jeg ble litt klam i hendene med tanke på at jeg ikke hadde tid til å forberede meg noe særlig og ikke hadde peiling på størrelse og farge på blekk eller noe. Alt skulle være så hemmelig... Men jeg dro nå til Operaen med tegnebrett under armen og pennespiller i veska. Jeg fikk så beskjed om at omslagene til de tre diplomene skulle ha konkurransens navn på seg, så det ble litt ekstra jobb. Jeg fikk tatt et lite bilde av forsiden på det ene diplomet, og så på Nett-tv forsiden av førstepremien på stativet ved siden av Dronning Sonja i slutten av sendingen.Mitt andre diplomoppdrag denne uken var av en annen og mer personlig betydning for meg. Foreldrene til en gutt som tok livet sitt tidligere i sommer hadde opprettet en minneforening for sin sønn. Jeg ble bedt om å designe et diplom som skulle overrekkes en verdig mottaker som driver med forskning innenfor området rundt selvmordsproblematikk blant unge i Norge.  Her har jeg tatt litt tekst fra foreningens hjemmeside www.olafsminne.org

"Hvert år dør mer enn 500 mennesker i Norge ved at de tar sitt eget liv. Dobbelt så mange dør ved selvmord som på grunn av trafikkulykker i Norge. Fondets formål er å støtte tiltak som kan hindre selvmord blant unge i Norge. Fondet vil bidra til forskning, opplysningsarbeid og andre tiltak som retter seg mot ungdom. Fondet vil dele ut Olafs Minnepris hvert år i forbindelse med Verdensdagen for selvmordsforebygging som er 10. september."

Jeg er så glad for at jeg fikk anledning til å hjelpe til med denne oppgaven. Denne saken er utrolig viktig å sette på dagsorden. Det er mange unge som sliter og som ikke ser noen annen utvei enn å ta sitt eget liv.  Kanskje er dette med på å nettopp gi håp - gi muligheter for unge som sliter. Jeg håper i hvert fall det.

2 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Så flott med denne typen oppdrag!

God søndag,
hilsen Fredrikke :O)

Tone Brunelle sa...

Takk i like måte Fredrikke :) Så kommentaren din først nå.

Ha en fin helg.