onsdag 8. desember 2010

Julekort - Christmas cards...

Skrevet med doble blyanter







4 kort fra en serie jeg lagde julen 2004
I påvente av at idéflommen skal komme strømmende over meg når det gjelder å finne frem til hvordan årets julekort skal bli, har jeg sett gjennom den lille bunken av gamle julekort som jeg har lagd opp gjennom årene. Og disse fikk jeg plutselig lyst til å dele med dere. Her er bilder av kort jeg har lagd siden 1999, altså etter at jeg tok utdannelsen min som bokbinder og kalligraf ved Roehampton Institute. Jeg har lagd flere kort enn de dere ser her, men har antakeligvis ikke tatt vare på dem for jeg fant ikke fler.

Kortet dere ser øverst lagde jeg ved å tegne med doble blyanter (for de som ikke vet hva jeg mener, jeg tar to blyanter og teiper de sammen og skriver med de som om jeg holder en bredpenn - dette gjør slik at det blir lett å skape forholdsvis store bokstavformer). Deretter fylte jeg inn bokstavene. Jeg var inspirert av uncialskrift, men det er med en meeeeget moderne tvist. I og med at dette var kortet jeg lagde før årtusenskiftet ville jeg prøve å trekke tråder fra langt tilbake og frem til 1999. Jeg tok kopier og lagde også en negativ versjon, der det var hvite bokstaver på sort bakgrunn.

De fire kortene under lagde jeg til julen 2004 (tror jeg). Jeg var inspirert av gotisk skrift og ønsket å ha en kontrast og fant noen bokstavformer i en bok jeg har som hadde veldig dekorativ og floral utforming. En kontrast til de litt mer rigide, gotiske bokstavene. Disse ble trykt opp  på håndlaget Khadipapir med biter av strå i seg.

Nederst ser dere fjorårets julekort. Jeg er glad i g'en som dere ser, og siden julen inneholder mange ting på g så ville jeg lage bokstaven og hekte på fortsettelsen g-od jul, g-litter, g-røt, g-rantre, g-oro, g-lade barn etc. Jeg skar ut i gullkartong som var limt på et dekorativt papir trykt med gullmotiv. Bærre lækkert!

Jeg kommer nok snart på et eller annet til årets julekort også. Uansett, riktig goooooood jul til dere alle!

ENGLISH:
As I was waiting for inspiration for designing this year's Christmas cards, I started looking through the pile of Christmas cards that I have made over the years. All of these I have made since I graduated from the calligraphy course at Roehampton in 1999. I have made more, but I don't think I have saved any of them.

The top card was made by writing with double pencils. After drawing them I filled in the lettershapes and made a frame around. I copied it and also made a card in negative colours - white letters on black background. I was inspired by uncial letter shapes, however, with quite a modern twist - linking old with new as the new millennium was about to come.
Skar ut en g i gullkartong og hektet på lapper med ord som begynner på g

The four cards underneath was made in 2004. I was inspired by the Gothic alphabet. To contrast the letter shapes I drew a big letter with floral shapes that I found inspiration from a book that I have. I thought the contrast worked well with the rigid letter shapes of the Gothic letters.

The card on the bottom is from 2009. I have always loved this g-shape and had a crazy idea to cut out little strips of cards that had words starting with the letter g, like g-litter etc. Funny hun?

Anyway inspiration come to me...Meeeeeeery Christmas everyone! 








Ingen kommentarer: